Zkuste se podívat na elektroauta novým pohledem

Peugeot 3008

Peugeot 3008

Vždyť se stanu otrokem dobíječek!“ říkají jedni. „Copak jsem milionář?“ ptají se druzí. „A co v zimě? To mi klesne dojezd na polovinu,“ obávají se jiní. Co se ale zkusit podívat na elektromobily očima moderního motoristy? Novodobá elektroauta už totiž své neduhy vyléčila. Například Peugeot 3008 zvýšil dojezd na 680 kilometrů. To je pro představu přibližná vzdálenost z Prahy do Benátek, Basileje nebo Varšavy. Na elektromobil slušná porce bezemisních kilometrů, co říkáte?

Nové elektrické pohony modelu Peugeot 3008 přicházejí hned v několika variantách: 210, 320 nebo 230 koní, s dojezdem 524 nebo 680 km a jako dvoukolka či čtyřkolka. Baterie o vysoké kapacitě 98 kWh je sice obrovská, ovšem dobíjí se stejně rychle jako mnohem menší úložiště. Rychlodobíječka si s ní poradí za necelou půlhodinku. 

Nabídku elektrických motorů doplňují i hybridní verze. Můžete mít buď plug-in hybrid, který je třeba pravidelně dobíjet, nebo mild-hybrid, který se obejde zcela bez nabíjení a spokojí se s rekuperací energie za jízdy.

A jaké další trumfy má nový Peugeot 3008 v rukávu? Jedná se zejména o impozantní Panoramic i-Cockpit®. Tento systém posouvá požitek z jízdy na vyšší úroveň díky jednadvacetipalcové zakřivené plovoucí panoramatické obrazovce s vysokým rozlišením, která v sobě spojuje vyvýšený přístrojový panel a centrální dotykový displej. Zajímavý je také kompaktní sportovně laděný volant. Na něm jsou nově umístěny ovládací prvky se schopností rozpoznat prsty řidiče. A pochvalu si zaslouží i ergonomicky tvarovaná sedadla s certifikátem AGR pro zdravá záda. Sedadla mohou být odvětrávaná a masážní.

Sdílet